Nascuta Inger
Nascuta Inger
Copii in grija asociatiei Nascuta Inger
Copii in grija asociatiei Nascuta Inger
Copii in grija asociatiei Nascuta Inger
Copil abandonat in spital
Copil abandonat in spital

Dacă am fi fost abandonati si crescut într-un orfelinat, ce-am fi făcut oare la 18 ani, când ni s-ar fi cerut sa părăsim orfelinatul?

Anual, mii de tineri din Romania sunt dati afara din casele de copii in momentul în care ajung la majorat. Nu au calificare profesională. Nu au direcție, susținere, sau adapost.  Si așa majoritatea ajung pradă traficului de droguri sau cel de carne vie.  La un an de la primul Covid lockdown, situația e mai grea ca oricând. 

Asociația Nascuta Înger din Piatra Neamț dorește sa-i ajute. În luna martie 2021, asociația a primit în donație o casa.  Acolo, a început construcția Centrului social Ella Suciu  pentru  copiii  în situații de risc și adolescențiii ieșiți din centrele de plasament.

“Nascuta Inger” a fost fondata de Carmen Suciu.  Carmen a avut un singur copil, care a murit la doi ani, de o boalã rarã. La citiva ani, Ella,  sora lui Carmen a murit și ea.

Carmen a invatat sa supravetuiasca ajutind sute de persoane cărora le duce zilnic mâncare, haine și medicamente in Neamt si Vaslui. In 2018, Carmen Suciu  a fost votată de peste 6.500 de oameni, drept „Ambasador” al asistenței sociale.

Împreuna cu echipa sa de voluntari,  îi ajuta pe cei care nu se mai pot ajuta: persoanele fără adăpost, bătrânii singuri, micuții din familii defavorizate,  studenții fără sprijin și copii bolnavi - fără resurse pentru tratament medical.  Asociația Nascuta Înger a adunat donații  pentru tratamentul a zeci de copii, printre care și Mihaita, orfan de 7 ani, fără picioare, care se tira ca sa se deplaseze. Nascuta Înger l-a ajutat sa îsi gaseasca donatori cu suflet mare. Datorită lor, lui Mihaita i-au fost reconstruite piciorusele în Turcia. 

Roxana (in prima fotografie de jos), a fost una dintre acesti adolescenți.  La 7 ani, după decesul tatălui, mama ei a abandonat-o într-un cămin. L-a păstrat în schimb pe fratele ei mai mic. Ani de zile, Roxana s-ă întrebat de ce...

Cand a ieșit din casa de copii, a ramas insarcinata și a nascut o fetita. Tatăl a plecat.  Roxana și fetita au locuit pe străzi.  Născuta Înger a găsit-o, a ajutat-o sa faca cursuri comerciale, scoala de soferi si a implicat-o in munca lor.  Este acum atat de implicată, corectă și dornică de a ajuta, încât Carmen Suciu, fondatoarea organizatiei spune: “Este mana noastra dreapta - ar putea sa administreze asociatia.”

Asociația dorește sa le ofere copiilor și tinerilor ca Roxana un spațiu de cazare, masã, și mai ales calificare în meserii, prin cursuri de formare profesionalã cu atestate emise de Ministerul Muncii.

Multumim tuturor donatorilor care au sprijinit - atit de generos -  romanii care au cea mai mare nevoie de ajutori!

“If you have two shirts, give one to the poor. If you have food, share it with those who are hungry.” Luke 3:11 

 

 

CIS, Sediul asociatiei, primit ca donatie, mentionat in raportul asociatiei
CIS, Sediul asociatiei, primit ca donatie, mentionat in raportul asociatiei
CIS, Sediul asociatiei, primit ca donatie, mentionat in raportul asociatiei

UPDATE Dec 2, 2021

Raport financiar referitor la cheltuirea donatiilor trimise de Biserica Holy Cross pe 6 iunie 2021 de 

Asociația Născută Înger (ANI) 

 
1. În data de 25.06.2021 am obținut Certificatul de urbanism pentru CIS și cantina socială. Din acel moment am început toate demersurile pentru obținerea Autorizației  de construire a CIS (Centrul de incluziune socială), conform cerințelor din Certificatul de urbanism.
 
Am solicitat avize de la furnizorii de utilități : 
1. gaze naturale DELGAZ GRID;
2. alimentare cu energie electrică DELGAZ GRID;
3. telefonie;
4. alimentare cu apă și canalizare APASERV;
5.canalizare pluvială - PUBLISERV,
 
Toate cheltuielile cu aceste avize de mai sus au fost făcute din banii primiți de la dvs.
 
2. Apoi au urmat proiecte de execuție și contracte pe baza cărora s-au executat racorduri de utilități. Un exemplu de proiect, care s-a finalizat atât în teren cât și ca plată este cel de ”Alimentare cu energie electrică a CIS” în care am fost obligați să refacem branșamentul  electric existent cât și coloana electrică cu mutarea contorului din interiorul clădirii la exteriorul proprietății și schimbarea alimentării electrice aeriene -  care în conformitate cu ceea ce dorim să construim  nu mai era compatibilă - cu un cablu subteran care să asigure și  alimentarea cu energie electrică  a viitorului șantier. 
 
Această lucrare ne-a costat 4633 lei conform contract nr. 35/26.10.2021, la care s-au mai adăugat și alte cheltuieli pentru taxe de racordare și asistență tehnică  de la DELGAZ GRID în valoare de 393 lei conform facturilor fiscale primite. Tot cu banii de la dvs.
 
În final, în data de 19.11.2021 am finalizat această lucrare obligatorie, fără de care nu puteam obține avizul favorabil de la DELGAZ GRID pentru realizare construcții CIS.
 
3. Am facut Studiu geotehnic pentru ”Lucrări de construire CIS” finalizat în septembrie 2021 care a costat 2380 lei. Fără acest studiu impus de legea din România nu se putea merge mai departe.
 
4. S-a făcut și expertiza tehnică  a vechii clădiri ( corp C1 administrativ ) care trebuie consolidată și reamenajată, expertiză care a costat 2975 lei.
 
5. Alte cheltuieli făcute din banii primiți de la dvs. au fost pentru :
- susținerea activității ANI ( cheltuieli cu carburanții și reparațiile mașinilor cu care ne deplasăm în teritoriu  pentru a ajuta pe oamenii în nevoi, colectare îmbrăcăminte, încălțăminte, produse alimentare etc. și donarea acestora la beneficiarii ANI );
- plăți contabilitate ANI;
- plăți utilități la CIS ( apă, lumină, gaz,  internet );
- cheltuieli cu curățenia și reparațiile în vechea casă  donată cât și în anexe pentru a ne putea desfășura activitatea;
 
6. Pe finalul anului, în funcție de cheltuielile obligatorii pe care ne-am angajat să le facem conform contractelor încheiate pentru realizarea CIS, vom vedea dacă rămân bani pentru achiziționarea pentru ANI a două laptop-uri performante, o imprimantă, o combină frigorifică - în care să păstrăm alimentele pentru donații cât și pentru masa zilnică pe care o pregătesc voluntarii ANI, permanent, pentru 40 de  persoane sărace de la adăpostul oamenilor străzii din cartierul ”Speranța” din Piatra Neamț.
 
7. Pentru luna decembrie, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, ne-am propus să ajutăm familiile aflate la limita subzistenței, cu mulți copii, dăruindu-le alimente, medicamente, îmbrăcăminte, încălțăminte, materiale igienico-sanitare etc.
 
Mai sunt multe lucruri de făcut și de cumpărat dar suntem chibzuiți și încercăm să drămuim fiecare bănuț. În februarie 2022 vă vom trimite raportul final cu toate realizările noastre și cheltuielile făcute din banii donați de HOLY CROSS. 
 
Vă mulțumim încă odată, atât eu cât și întreaga echipă de ”Voluntari Îngeri”, pentru tot ajutorul primit de la HOLY CROSS. Vă dorim sănătate și numai bine,  atât conducerii bisericii cât și enoriașilor care au donat, cu credință și iubire, pentru ca noi, la rândul nostru, să facem fapte și lucruri bune ajutându-i pe cei necăjiți, cu la fel de multa credință și iubire.
 
Vă dorim sărbători fericite și tot binele din lume.
 
DOAMNE AJUTĂ !

 

PayPal
About
Faith & Services
Contact

Holy Cross Romanian Orthodox Church
1401 S White Rd, San Jose, CA 95127
(408) 229-0365